7 Mayıs 2009 Perşembe

Zayıflıyorum :)))

Makyaj-kozmetik temasından daha çok günlük temasına geçtim, umarım hayal kırıklığına uğramıyorsunuzdur :P Bir süre daha böyle olacak, benden uyarması :P Zaten maskara, eyeliner, allık (bronzer) ve glosstan başka bir şey kullanmıyorum, makyaj yapıyor da eklemiyor değilim yani.. Haziran geliyor malum, ben de bir süre yurtdışında olucam araştırma için. Gideceğim yere baktım herkes çöp gibi, direk gaza geldim ben de kilo vermeden gitmemeliyim şeklinde :P Geçenlerde diyete başlamıştım, sadece 1 hafta sürmüştü :P Ama bu sefer acayip motive oldum, kilo vermeden gitmicem!

Ama yemeği de çok severim, öyle günde 1 elma 1 avokadolu diyetler bana göre değil. En iyisi dedim bildiğim gibi yapiyim. Fi tarihinde bir diyetisyene gitmişliğim de var, eski listemi çıkardım, kalori listesi filan. Iyy gördükçe ter bastı; 2 dilim kepekli ekmek 95 kalori, yoğurt 110 kalori, tavuk şiş 200 kalori.. Baktım olacak gibi değil. Kendime uygun şekilde modifiye ettim, iyi de yapmışım yaklaşık 7-8 günde yaklaşık 2 kilo vermişim :) Genel olarak yaptıklarımı aşağıya yazıcam ama herkese önerim budur, garantili kilo verme yöntemidir demiyorum. Sadece benim yaptığım ve başarılı olduğum bir sağlıklı beslenme modeli. Kullanıp kullanmamak sizin tasarrufunuzdadır ;)

Öncelikle gittim meşhur keten tohumundan aldım, sabahları 1 çay kaşığı aç karnına alıyorum, lifli ve lifi sindirmek bağırsakları uzun süre meşgul ettiğinden muhtemelen tok tutuyor ama 1 çay kaşığı az geliyo sanırım akşam 6 gibi acıkıyorum, akşam 1 kaşık daha mı alsam heheh :Ppp

Kahvaltımı gayet iyi yapıyorum. Yok canım bundan reçeller, ballar, tereyağları vs. yediğim aklınıza gelmesin. Zaten sevmem tatlı şeyleri. Yediklerim de salata (domates salatalığı boş yemektense minik minik doğruyorum, salata dediğim o yani :P ), 1 dilim peynir, zeytin ve ekmek. Ekmek konusunda sınırım yok malesef. 2 dilimde kalmıyorum öyle söyliyim :P Öğle yemeğini mecburen okulda yiyorum ama az yağlı yemekleri tercih ediyorum. Bir gün baklagil, bir gün sebze, bir gün et şeklinde döngü yapıyorum. Akşam da 6'dan sonra hiçbir şey yemiyorum. Yok yok o kadar da değil midem kazınırsa salatalık yiyorum ama onun kalorisi 0 demişti diyetisyenim, sınırsızdı benim önceki listemde ama yine de abartmıyorum 1 tane maksimum 2 tane. 

Özellikle akşam yemeğinde yediklerim beni çok şişiriyordu, tamamen iptal etmek de çok acıktırırdı, o yüzden akşam yemeğini çiğ meyve sebze ile değiştirdim. Örneğin dün ne yediğimi yaziyim, 1 salatalık, 1 armut :) Ondan önceki gün erik, ondan önceki gün de yine salatalık, elmadan oluşmuştu. Gece boyunca acıkacak gibi olursam ve de canım bin türlü kalorili şey isterse kendime tadından nefret ettiğim bir yeşil çay var onu demliyorum. O kadar sevmiyorum ki onu 1 bardağı zorlasam bile bitiremiyorum ve iştahım kapanıyor, yeme isteğim geçiyor ;) Onun haricinde gün içinde ÇayKur'un tadına bayıldığım yeşil çayını demliyorum. Rezene çayı yapıyorum. Rezene ödem söktürücü, bir de tadı çok güzel bence :P 

Buraya kadar yediklerimden bahsettim ama malumunuz sadece diyetle olmuyor bu işler. Bu zaman içinde her gün egzersiz yaptım. Öyle 1 saatlik egzersizler değil 10-15 dk akşamları, sabahları da yürüyüş ama bazı günler yürüyüşü fitness ile bazen de aerobik ile değiştirdim. :) Sabahları da kahvaltıdan sonra 1 adet L-karnitin alıyorum, L-karnitin tek başına etkili değil ama egzersizle birlikte çok etkili, ayrıca çok enerjik olmamı sağlıyor gün içinde. 

L-karnitin sayesinde egzersizin 20. dakikasından itibaren vücudun enerji üretmek için daha fazla karbonhidrat yakması durduruluyor ve yağlar yakılmaya başlanıyormuş. Çünkü L-karnitin yağ moleküllerini mitokondriye taşıyıp mitokondrimizin enerji üretmesini sağlıyormuş.. Yağ yakılması karbonhidrat ve proteine göre çok daha fazla enerji verir. Misal 1 gr karbonhidrat yaksa vücudumuz 4 kcal enerji açığa çıkar ama 1 gr yağ ile 9 kcal enerji üretilir. Dolayısıyla, karbonhidratla aynı miktar yağ yakarsak 2 katından fazla enerji elde ederiz ve daha az yoruluruz ;)

Bilimsel verileri geçtikten sonra kendi yaptıklarımı anlatiyim, örneğin sabah; L-karnitin aldıktan 30 dk sonra 40 dakika evdeki koşu bandında yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş ve tüm egzersiz hareketlerinde tempomu yağ yakma nabzıma göre ayarlıyorum. Normalde çok hızlı yürümeyi severim ama mecburen yavaş yürüyorum. Yürüyüşten sonra hızlıca evi süpürüp siliyorum.. Sonra okula kadar yürüyorum. Akşam da okuldan yürüyerek eve geliyorum (Mesafe yaklaşık 20 dk). Eğer ödevim yoksa fitness CD'mi takıp egzersiz yapıyorum. O da bitince acaba daha ne yapsam yaaa çok enerjim var hala diyorum lol

Olay buymuş yani :P Zinde olmak da çok zevkliymiş, kronik yorgun bir insandım ben bundan önce. Tabii gereksiz yere alınan kalorilerin de etkisi var bunda. Zayıflamak isteyen herkese başarılar :)


Marjo

22 yorum:

tuguna dedi ki...

Waaoww hayranlıkla okudum gerçekten, ben katiyen böyle disiplinli olamam. Basarılar diliyorum.Hangi ülkeye gidiyorsun?

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Ay çok uzun yazmışım şimdi fark ettim kusura bakmayın :))) Avusturya'ya gidiyorum Tuguna'cım. Innsbruck'a :)

beetlejuice dedi ki...

Marjooo, bir haftada 2 kilo mu? Oy oy oy, ben bir aydır vermek istediğim 1.5 kiloyu veremedim daha:) Ama bazal metabolizmada yaşadığım için hakediyorum bunu. Tembelliği önleyen, insanı harekete geçiren bir hap yok mu ki:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

İnsanın *öhüm* 15 *öhüm* kilo vermesi gerekiyosa 2 kilo az kalıyor haliyle, rahat veriliyor :P Ay 1.5 kilo da laf mı şimdi :P tembelliği önleyen, harekete geçiren hap.. hmm bilmiyorum ki ben yumurta kapıya gelmeden harekete geçen biri olmadığımdan :lol: bilen bana da söylesin :)))

caramel macchiato dedi ki...

öhüm öhüm di mi :)))

marjomm azmine hayran kaldım bebekk... hıc bozmadan aynen devam! ben de 2 haftadır dıyeti boşvermıstım tedavı için ama ıpın ucunu kacırmak uzereyım, dıyetısyenım gebertıyordu benı ehehehe. spor salonuna yazılıcam haftaya. bu sabah da kalktım, ıcımde bır dıyet azmi :)) ac karnına suyumu ıctım, nesfıtım ve lıght sutumu yıyom... sona da yuruyuse cıkcam bu guzel havada. hayır yani bız ev kadınları gunun tadını cıkarabılıyoruz :)))

Tibet'in annesi dedi ki...

öhöm, benim de vermek istediğim kilo seninle aynı. ben hiç bu kadar disiplinli biri olmadım ama hayatımda :(
şimdi mevsimlerden roma'nın sınıfına kaydoldum, ben daha 1. haftamdayım, bakalım başarılı olacak mıyım? ama tebrik ederim seni valla, hayran kaldım azmine :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Caramelcim aman aman ipin ucunu kaçırma, bak 30 gün abartmadan yesen bir şey kaybetmezsin ama kazanacaklarını bir düşün ;) *gaz verdim* :D nesfit çok iyi fikir :D ben de nesfit, yulaf vs alıcam, o da malum lif, bağırsak uğraşsın dursun sindircem diye, tok sansın kendini :P

Tibet'in annesi, o hareketten haberim var, alımlar kapanmış ama ben katılamadım :) bir dahaki sefere inşallah :) Başaracağından eminim, mevsimlerden roma ile zayıflayan bir bloggerın resmi vardı, gözlerime inanamadım harika olmuş :) bana da böyle 44 bedenken 38'e düşen, zayıflayan insanların resimleri acayip azim ve gaz verir :)

Eda dedi ki...

Marjocum, bizim sınıfın hareketine katıl sen de.. Alım falan diye bir şey yok, o sadece kaç kişiyiz diye saymak içindi..
Mehtabın bloğunu takip etmen yeterli.. kendisi dr. zaten, zayıflamayı düşünen herkese buradan öneriyor ve şu an kendim de uyguluyorum..
Gez bakalım sen gez, zaten istemesen de verirsin oralarda merak etme :P

denizanasi dedi ki...

ne güzel.. tüm blog alemi zayıflıyor. ben hariç :(

ebvata dedi ki...

Tebrikler Marjom:)))

Onur dedi ki...

Denemek lazım beden kilo vermek istiyorum açıkcası.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Edacım harika haberler :) Ben de katılayım :))) Gezmeye değil canım ya çalışmaya gidiyorum :(

Denizanası aa neden sen hariç? Sen de katıl ;)

Ebvatacım teşekkürler, bu sefer azimliyim, sonuna kadar gidicem.

Onur, L-karnitini diyosan kesin dene. ben L-karnitinle birlikte Q10 de kullanıyorum. İkisi de aynı mekanizmanın içindeki maddeler, O kadar egzersiz yapmama rağmen kendimi çok daha iyi hissediyorum enerji açısından.

Vespa GirL Make Up dedi ki...

L-karnitin konusunda bi türlü karar veremiyordum sanırım ben de alıcam spora tam olarak başladığımda (:
Bana da bi motivasyon lazım ama ı-ıh bu aralar pek olmuyor :p

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

:) Vespacım motivasyon mesajları atayım mı :P

Glam's World dedi ki...

Marjocum inşallah istediğin kiloya kavuşursun cnm, bende azmini tebrik ediyor ve kolay gelsin diyorum :)
Benimkilerde aldılar başını gidiyolar, bi motivasyon mesajı da ben isterim :)

Shopaholic dedi ki...

Çok disiplinlisin gerçekten Marjo, hayran kaldım keşke ben de senin kadar azimli ve disiplinli olabilsem bu konuda :(

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Glamcim hemen atayım, önce Kadir İnanır moduma geçeyim :PPP

Shopaholic teşekkürler, ben de pilatese başlamak istiyorum, sen de istiyodun sanırım.. başladın mı yapıyo musun?

hacero dedi ki...

Marjocum seni tebrik ediyorum canım..umarım istediğin kadar kilo verebilirsin..ben de l-carnitin i senden duymuştum forumda ve ben de kullanıyorum artık spor yapmadan önce.. :))

bu arada blogunu da çok beğendim..bana ilham kaynağı oldun ben de blog furyasına katıldım :P hep böyle cıvıl cıvıl kal canımm..

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Hacerocum çok tatlısın teşekkür ederim :))) Umarım ben de istediğim kadar kilo veririm, tam da şu anda dondurma yiyodum, dondurmanın söylediğine göre biraz zor verirmişim :Ppp

Blog açmana da çok sevindim, çok iyi yapmışsın, forum kardeşliğinden blog kardeşliğine terfi edicez, oley :D

seda dedi ki...

merhaba marjo. l-karnitin nedir? ben hiç duymadım. büyük ihtimalle benim cahilliğim. doktor mu önerdi, nerde satılır, azcık bilgi verir misin?

bu arada, bir makyaj blogu asla sadece bir makyaj blogu değildir. aklına estiği gibi, aynen böyle yazmaya devam et. güzel oluyor :) sevgiler.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Seda'cım biraz geç yazabildim umarım kızmazsın :( l-karnitin aslında vücudumuzda karaciğer tarafından üretilen bir amino asittir. yani vücudun tanıdığı bir amino asit. vücut bunu genellikle yağ metabolizmasında kullanır. karnitin yağların mitokondriye gidip yakılmasına yardımcı olur diyeyim basitçe :) bilimsel çalışmalarda l-karnitin amino asiti normalden az olan kişilerde, ne kadar diyet yaparsa yapsın yağların etkili şekilde azalmadığı gösterilmiş. o yüzden madem öyle dışardan verirsek yağları yakmaya etkili olur demişler. ancak sadece hapı içerek yağlar yakılmıyor, mutlaka kasları çalıştırmak lazım. kaslar çalışınca enerjiye ihtiyaçları oluyor, enerji ihtiyacını da normalde kendi deposundan 20 dakika sonra karbonhidrat deposundan almaya başlar. eğer l-karnitin desteği alınırsa enerji için yağları yakmaya başlar ki, yağ molekülünün verdiği enerji diğerlerinin 2 katı kadar olduğundan hem çalıştığımız halde fazla yorulmayız hem de yağ depolarımız tüketilir :) diyetisyenime söyledim ben almak istediğimi, o da besin desteği olarak kullanabilirsin dedi. GNC'de satılandan aldım ben, başka markalar da var ama GNC'ye güvenirim marka olarak. Ayın ilk 10 günü %20 indirimi olur, ya da ekstra indirim yaparlar, onu da yakaladın mı süper olur ;)

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Sağol :)))))

seda dedi ki...

marjo, gnc'deki indirim, her ayın ilk 7 günü olarak değiştirilmiş. 1 günle kaçırdım sanırım :) teşekkürler önerin için.