17 Mart 2009 Salı

Reflü; Başlık Konusunda Çok Yaratıcıyımdır :P

Reflüm var benim :P Saçma sapan yazdığıma, güldüğüme bakmayın, moralim çok bozuk aslında, o yüzden saçmalıyorum.. Bundan yıllar önce, yine bir şeyler yetiştirmek için deli gibi çalışıp kendimi ihmal etmiştim, hiç unutmuyorum KFC'den en sevdiğim menüyü almıştım, malesef her güzel şeyin bir bedeli var; akşam 10'dan sonra yemek boruma doğru inanılmaz bir yanma ile reflüm ortaya çıktı..

Hastalıklar konusunda okuldan filan bilgim olduğundan (bir de hastalık hastasıyımdır, Three Men in A Boat'taki J gibi hastalıklar hakkında yazılan kitaplara bayılırım, roman gibi okurum eheh), aaa reflü oldum modunda olayı kabullendim hemen :P Mide asitini düzenlemek ve aşırı yanmayı azaltmak için dengeleyici ilaçlar almak lazım. Yoksa doktora asla gitmem, lise sonda yaşadığım bir nöroloji maceram var ki trajikomik, o yüzden güvenmiyorum doktorlara.

Aslında ilk nörolojiye gittiğimde aynı odada muayene olan yaşlı teyzeyi görünce geri kaçmalıydım.. Kadıncağızın başına en az 10 adet doçent toplanmış, ellerinde kitaplar, hastalığın ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar.. Kadına kimisi bilmemşu hastalık diyor, kimisi yok bilmembu diyor.. İnanılmaz bir manzaraydı.

Herneyse, doktor tahmin ettiğim gibi reflüm var deyince neden stres yaptın dedi.. Reflü ve çoğu mide hastalığı psikolojik aslında. Dertleri yutuyoruz ama midemiz sindiremiyor, n'apalım.. Benim bu ufak tefek şeyleri kendime dert etmem de yeni değil, hayatımda stres yüzünden olmadığım hastalık kalmadı; lenf bezlerimin ceviz kadar şişmesinden migrene kadar..

Reflüm ise aylar önce kendiliğinden geçmişti, bu akşam tekrar geldi. Aslında birkaç gündür hafif hafif yokluyordu da inanmak istememiştim. Bugün tası tarağı toplayıp gelmiş. Çok yanıyor yemek borum, nerdeyse boğazım komple yanıyor.. İşin garibi reflümü azdıracak hiçbir şey yemedim, içmedim.. Kolanın tadını bile unuttum.. Kızartma vb. ağır yağlı yemekleri zaten yemiyorum. Her zamanki sabahlamalarım dışında galiba taşınma stresine girdim, ondan oldu (Kronik kendi kendine teşhis koyma modu :P )

Mimlerim birikmiş, bugün akşam onları da yazıcam, çok eğlenceli her ikisi de :) Mimleyenlere teşekkürler tekrardan..


Marjo

15 yorum:

serrose dedi ki...

Canim ben de var ustune 2 tane ulserim var-di
cok sukur Japonyaya geldigimden beri cok stress durumu haric mide agrisini yanmasini unuttum

Masallah diyim :)
gaviscon surubunu cok seviyorum hastasiyim

ps:canim senin forumda bahsettigin bi vitamin vardi Q10alakali idi sanirim
onun postunu istiom mumkunse
optum cok cok
ev mimimi yazdim

tuguna dedi ki...

Marjocum gecmis olsun diyeyim. Bende de yillardir kronik migren var ve en az haftada bir tutar. O gunum iptal olur, olu gibi yatarim. Reflunun ne kadar berbat bir sey oldugunu da hamilelikte ogrendim, bebek mideye baski yaptikca yemek borum yaniyordu, artik alkolikler gibi elimde rennie sisesiyle geziyordum, yandikca kafaya dik modunda. Rennie fena degil bak refluye gerci kullanmissindir sanirim ama yine de soyleyeyim dedim.Bir de bana midem yandikca buzdolabindan henuz cikmis buz gibi soguk sut icmemi tavsiye etmislerdi ve o bana rennieden daha iyi geldi. Gece basucuma bir litre sut koyup yatiyordum, sabaha bitmis oluyordu heheh. Iyi tarafi Umud'un kemikleri super oldu,benden guclu tosba.Bir de badem ye diyorlar ama ben onu denemedim. Ay neyse yani demem o ki denemediysen bunlari bir dene, ayy uzuldum ya valla insallah gecer yine kendinden.Migrene ise yapacak hicbir sey olmamasi cok aci. Ancak menapoza girince geciyor, anneannem ve annemde de var bizim, anneanneminki oyle gecti, sira annemde daha bana cok var:P

beetlejuice dedi ki...

Marjocum ne olacak bizim bu stres halleri:( Ben de stresle başa çıkamayanlardanım ve bu yüzden kilolu olmamama, yediklerime dikkat etmeme rağmen kolestrolüm üst sınırın 1.5 katı! Düzeltmek için stres olmamaya çalışıyorum ama nafile. Çok geçmiş olsun canım.

ebvata dedi ki...

Marjoşum,yoruyosun kendini,biraz daha az yıpratmaya çalış ne olur.Yıpratma diyemiyorum,çünkü mücadelenin farkındayım.Kocaman geçmişolsun canım,öpüyorum :*

stilperisi dedi ki...

geçmiş olsun kendine iyi bak.mim leri dert etme yazarsın bi ara.bye:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

serrose'cum ah ah benim de anti-stres ilacım yanımda olsa bu kadar mide ağrım olmaz diye tahmin ediyorum :) bu arada midemi fuji dağına benzettim, içten kaynıyo :P

gavisconsuz hayat anlamsız geliyor bana :P

tabii ki q10'le ilgili bakayım. ben ondan çok memnun kaldım.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

tugunacım geçmiş olsun canım ya, en zor hastalıklardan biri migren :( sütü bana da söylediler, benim laktoz intoleransım var :P doktorum içme dedi gerçi ama bazen zorda kalırsam içiyorum. sabaha kadar süt tadı oluyor ağzımda sonra lol diyetisyenim geçenlerde kefir iç iyi gelir dedi.. sade kefir denicem bakalım, sadesinin tadı nasıl bilmiyorum, meyvelisini denemiştim fena değildi..

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

bettlejuice canım gerçekten ne olacak bizim bu stresimiz :( sonuçta yapımız böyle stres olmamamız zor.. canım sana da çoook geçmiş olsun.

ebvatacım sağol şekerim, evet en yakından sen biliyosun zaten :( teşekkürler ben de seni çoook öptüm :)

stilperisi teşekkür ederim canım, olmaz mim blogger'ın namusudur, yazmak lazım ehehehe :P

SaR dedi ki...

Yazını okurken "ben" geldim aklıma zira bende de var. Doktora gittiğimde akademisyen hastalığı demişti bana, bu ilim irfan peşinde koşanların başına sık geliyomuş. Geçmiş olsun cnm benim
Not: İlim irfan da bi yere kadar amaaaa

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Sar'ım ya geçmiş olsun bize.. Bir yandan hastalıkla uğraş bir yandan okulla tezle uğraş bir de insanlarla uğraş.. akademisyen olduk diye bir dayak yemediğimiz kaldı :Pppp

SaR dedi ki...

Dayak yemediğimiz kaldı cidden ama bu gidişle ben birilerini dövücem :p deli diye hastaneye tıkacaklar. Dedim ya ilim irfan sevgisini abartmamak lazım. Hayatı ertelemeden yaşamak lazım :)

Serap dedi ki...

O reflü iletti bende de var :(

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

heheh Sar'cım aman diyim, sensiz buralar çekilmez :P doğru hayatı ertelememek lazım.. ama nasıl :P

Serapcım geçmiş olsun, reflüsüz bir hayat dilemek istiyorum ama ömür boyu bizimle olacak gibi bi his var içimde :(

Glam's World dedi ki...

Arkadaşlar hepinize toptan geçmiş olsun :) Tabi demesi kolay ama, bu kdr stres yapmayın, sıkmayın güzel canınızı.
Benden de öpücükler, hastalara kolonya ve çiçek de gönderiyorum :))

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Sağol glamcim :) kuru kuru kolonya ve çiçekle olur mu, şöyle çifte kavrulmuş fıstıklı bir lokum olmazsa kabul etmeyebiliriz :P