17 Mart 2009 Salı

Reflü; Başlık Konusunda Çok Yaratıcıyımdır :P

Reflüm var benim :P Saçma sapan yazdığıma, güldüğüme bakmayın, moralim çok bozuk aslında, o yüzden saçmalıyorum.. Bundan yıllar önce, yine bir şeyler yetiştirmek için deli gibi çalışıp kendimi ihmal etmiştim, hiç unutmuyorum KFC'den en sevdiğim menüyü almıştım, malesef her güzel şeyin bir bedeli var; akşam 10'dan sonra yemek boruma doğru inanılmaz bir yanma ile reflüm ortaya çıktı..

Hastalıklar konusunda okuldan filan bilgim olduğundan (bir de hastalık hastasıyımdır, Three Men in A Boat'taki J gibi hastalıklar hakkında yazılan kitaplara bayılırım, roman gibi okurum eheh), aaa reflü oldum modunda olayı kabullendim hemen :P Mide asitini düzenlemek ve aşırı yanmayı azaltmak için dengeleyici ilaçlar almak lazım. Yoksa doktora asla gitmem, lise sonda yaşadığım bir nöroloji maceram var ki trajikomik, o yüzden güvenmiyorum doktorlara.

Aslında ilk nörolojiye gittiğimde aynı odada muayene olan yaşlı teyzeyi görünce geri kaçmalıydım.. Kadıncağızın başına en az 10 adet doçent toplanmış, ellerinde kitaplar, hastalığın ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar.. Kadına kimisi bilmemşu hastalık diyor, kimisi yok bilmembu diyor.. İnanılmaz bir manzaraydı.

Herneyse, doktor tahmin ettiğim gibi reflüm var deyince neden stres yaptın dedi.. Reflü ve çoğu mide hastalığı psikolojik aslında. Dertleri yutuyoruz ama midemiz sindiremiyor, n'apalım.. Benim bu ufak tefek şeyleri kendime dert etmem de yeni değil, hayatımda stres yüzünden olmadığım hastalık kalmadı; lenf bezlerimin ceviz kadar şişmesinden migrene kadar..

Reflüm ise aylar önce kendiliğinden geçmişti, bu akşam tekrar geldi. Aslında birkaç gündür hafif hafif yokluyordu da inanmak istememiştim. Bugün tası tarağı toplayıp gelmiş. Çok yanıyor yemek borum, nerdeyse boğazım komple yanıyor.. İşin garibi reflümü azdıracak hiçbir şey yemedim, içmedim.. Kolanın tadını bile unuttum.. Kızartma vb. ağır yağlı yemekleri zaten yemiyorum. Her zamanki sabahlamalarım dışında galiba taşınma stresine girdim, ondan oldu (Kronik kendi kendine teşhis koyma modu :P )

Mimlerim birikmiş, bugün akşam onları da yazıcam, çok eğlenceli her ikisi de :) Mimleyenlere teşekkürler tekrardan..


Marjo

1 Mart 2009 Pazar

I <3 Depresyon!

Canım sıkkın olunca kendimi zorla depresyon psikolojisine soktum, nasıl özlemişim yalnız kalıp depresyona girmeyi :)) Tembelliğin sınırlarını zorladım bu hafta sonu, Heroes'un son 2 bölümünü izlememiştim onları izledim, Syler'a bir kez daha aşık oldum :)) İddia ediyorum şu anda şu dizi aleminde Syler'dan daha yakışıklı bir aktör yok. N'apalım yok yani, olsa söylerim :Ppp

Platonik aşk iyice moda girmemi sağladı, heh :P Sırf abartmış olmak için sabahın köründe böyle günlerimin vazgeçilmezi dondurmadan almak için markete gittim, rafa sıkışmış alamadım epey uğraştım, milleti seferber ettim, bir şekilde çıkardık.. Muhtemelen o rafın kapağı yazdan beri açılmamıştı çünkü :)) Öğleden sonra da pizzamı da ısmarladım oldu bitti :)) 

Normalde pizzadan nefret ederim, peyniri ağır gelir ama arkadaş yeni çıkan dipsos pizzayı anlata anlata bitiremedi resmen. Ispanaklı aldım ben, almışken ince ve kalın hamura başka pizzalar da aldım, yarın da yemek yapmak zorunda kalmam dedim eheh :P Dipsos pizza insan üstü bi' şey ya, çok güzel, çerez gibi yeniyor ama çok yağlı, bir daha almam asla (Depresyonda bile olsam almam :P ).

Sonra Gülçin'in aşkı için Dubai'ye yerleşip Hepsi grubunu bıraktığını öğrendim (2 ay olmuş benim yeni haberim oldu :P ), ne yapacak bu Hepsi grubu diye üzüldüm.. Gülçin'in sesi çok güçlüydü, diğer kızların pek seslerini duyduğumu da hatırlamıyorum, zaten çok da dinlemem, ay durup dururken niye bana dert olduysa :S

Rihanna'nın kendisini eşek sudan gelene kadar döven sevgilisini affettiğini okudum magazin bloglarında, şok oldum.. Erkek arkadaşıma dedim nerde bu Amerika nerde bu devlet :P Ne biçim Amerikalı'sınız siz, kadın hakları yok filan diye takıldım uzun süre :P O da zencilerde bu tür olaylar çok yaygın, kültürleri çok farklı onların, erkeklerin kadınları dövmesi de kadının adamı bırakmaması, davalarla sürüm sürüm süründürmemesi de normal, ben adım gibi biliyordum affedeceğini dedi.. Bir şeyi de bilmesin, gıcık :( 

Bu insanların kültürlerinde böyle bir olay affedilebilecek bir şey bile olsa, Rihanna'ya bir gram saygım kalmadı.. Kadının kendisine saygısı yok ki ben ona saygı duyayım, hayret bi şey :S

Bir de Avon'un Incandessense parfümünü denedim, yazmazsam olmazdı.. (Niye olmazdı onu da bilmiyorum ya :S ) Always'in yerini tutamasa da güzel bir çiçek kokusu, k3'teki 15 ml'lik mini EDP'sinden sipariş verdim dayanamadım.. Çok çok özel bir koku değil, hatta çiçek kokularını sevmeyenler eminim sıradan bulacaklar bu kokuyu ama bilmiyorum ya yatarken parfüm kokusu olmazsa uyuyamıyorum ben. Çok uygun geldi bu fiyata (15 ml'si 9 TL). Parfüm önerisi yapmayı sevmiyorum herkesin teninde farklı oluyor kokular, o yüzden merak eden varsa mutlaka temsilcisinden numunesini istemesini tavsiye ederim, gerekirse parasını verip isteyin numuneyi (2 TL olması lazım), Amerika'da numuneler ücretsiz ama burda parayla satılıyor, bunu da söylemiş olayım ve haftasonu geyiğini bitireyim :)


Marjo